Selamat datang ke laman web SMK Batu Muda, Kuala Lumpur.    YoungStone Fest 2019 akan diadakan pada 13 April 2019. Dijemput warga sekolah dan komuniti Batu Muda hadir untuk menjayakannya. Pelbagai aktiviti menarik diadakan seperti - jualan produk, rumah hantu dan banyak lagi.

Sejarah Sekolah

SMK Batu Muda (SMKBM) telah ditubuhkan pada tahun 2000 dengan keluasan 2.1 hektar. SMKBM yang terletak di Kampung Batu Muda, Kuala Lumpur merupakan sekolah kerajaan Gred B dan SMKBM mempunyai 4 bangunan utama. Pada awal tahun pembukaannya dengan hanya 360 orang bilangan pelajar iaitu Pelajar Tingkatan 1 sebanyak 240 orang (6 kelas), Tingkatan 2 sebanyak 120 orang (3 kelas), Pentadbir seramai 4 orang, Guru seramai 17 orang dan Staf sokongan seramai 4 orang, SMKBM telah berjaya membentuk imej yang cemerlang dan mempunyai bilangan pelajar yang semakin bertambah sehingga kini seramai lebih kurang 1600 orang pelajar.

Semenjak 2008, SMKBM menjalankan 2 sesi persekolahan bagi menampung bilangan pelajar tersebut. SMKBM turut mempunyai pelbagai presarana yang memberi ruang kepada anak-anak bangsa mendapat akses kepada pendidikan berkualiti dan suasana pembelajaran yang kondusif dan ceria. SMKBM juga menempatkan pelajar dari Tingkatan 1 hingga Tingkatan 6 dalam aliran perdana dan pelajar Program Pendidikan Khas Integrasi.

Kini, warga SMKBM berusaha dengan bersungguh-sungguh untuk mencapai visi dan misi sekolah dan berhasrat menjadi sekolah berprestasi tinggi kelak.

• Hari ini Dalam Hijrah:
  • Hari ini Dalam Masihi: